Montaj statie dedurizare

Cum se face operatiunea de montaj statie dedurizare a apei?

Bucurestiul are doua laboratoare autorizate pentru a efectua analize ale apei.

Efectuarea analizei apei, inainte de montaj statie de dedurizare

Primul pas este sa alegem cel putin un laborator din cele doua si contra sumei de aproximativ 200 lei vom primi doua recipiente sterile si sigilate. Luam mostra de apa si umplem recipientele direct din sursa. Trebuie sa evitam recoltarea apei cu galeata de put mai ales daca aceasta este metalica. Cele doua recipiente de apa le vom duce in cel mai scurt timp la laborator.

Determinarea nevoii de montaj statie dedurizare apa

In urma buletinelor de analize din care reies nivelurile de infestare microbiologica si valorile de metale din apa recoltata o sa aflam de ce fel de statie de dedurizare avem nevoie. Statia de dedurizare este un sistem complex care elimina din apa excesul de calciu si magneziu printr-o reactie chimica bazata pe incarcatura ionica din cristalele de sare.

Daca aveti nevoie de montaj statie dedurizare, nu ezitati sa ne chemati pentru lucrare. Cunoastem in detaliu acest domeniu si va putem ajuta cu cel mai corect pret montaj statie dedurizare, instalare optima, de calitate, curatare dedurizator daca este nevoie, montaj statie dedurizare si filtrare apa, schimbare filtre pentru purificatorul rezidential si altele.

Montaj statie dedurizare – modelele simple si duplex

Statiile de dedurizare isi fac programul de auto curatare dupa volumul de apa ce a trecut prin statie sau dupa un program orar setat de client. In intervalul in care statia isi face autocuratarea, aceasta poate furniza apa, dar netratata.

  • Modelul de statie care nu asigura apa tratata in perioada in care isi face autocuratirea se numeste SIMPLEX.
  • Modelul DUPLEX are doua coloane cu rasini fiecare comandata de cate un cap electronic. Cand o coloana cu rasini intra in faza de autocuratare, functia de dedurizare a apei este preluata de cealalta coloana si comandata de celalalt cap electronic. Scopul este ca acest model de statie sa asigure in permanenta apa tratata.

Fie ca vorbim de modelul simplex sau duplex, va puteti baza pe noi pentru montaj statie dedurizare cat mai curand. 

Mai sus am punctat doar cateva aspecte foarte importante din ce inseamna o statie de dedurizare si despre modul cum functioneaza. Dar, exista multe alte secrete si trucurir de montaj, lucruri pe care noi le cunoastem pentru ca avem experienta vasta in acest domeniu. 

Statia trebuie montata intr-un sistem bypass ca atunci cand se face revizia sau in cazul in care are o avarie si trebuie intervenit asupra ei pentru reparatie sa putem inchide sistemul bypass care sa ne asigure alimentarea cu apa in locuinta. Se recomanda sa alegeti un instalator cu experienta in montarea statiilor de dedurizare.

montaj statie dedurizare
urgente instalatii si desfundari Bucuresti