Montaj pompa submersibila sau de suprafata?
Avem nevoie sa montam o pompa, dar nu stim daca sa alegem o pompa submersibila sau o pompa de suprafata. Pompele de suprafata sunt mai zgomotoase si ca sa ramana amorsate au un sorb cu o clapeta formata dintr-o clapeta din cauciuc cu o mica greutate in mijloc ce permite trecerea apei cand este pompa in regim de functionare.
Cand pompa se opreste, greutatea de pe membrana aseaza clapeta pe inchis ca pompa sa ramana amorsata cu apa. Ca si dezavantaje am nota faptul ca acest sorb poate colecta impuritati din apa si in timp tinde sa isi piarda etansarea dezamorsand pompa.
Un alt aspect ar fi ca o pompa de suprafata este mai expusa la umezeala din camin decat o pompa submersibila.
Sunt modele de pompe submersibile care au clapeta de sens incorporata din fabrica motiv pentru care nu este nevoie sa mai montam inca o clapeta, dar si daca mai montam una nu se intampla nimic grav in afara faptului ca prestam o manopera in plus si mai cheltuim niste bani inutil.
Pentru montaj pompa submersibila trebuie sa tinem cont de cateva aspecte obligatorii
- Inaltimea de pompare.
- Debitul de apa care se masoara in litri/h.
- Dimensiunea si lungimea pompei
- Daca este o pompa cu melc sau cu sertare.
Alte aspecte importante pentru montaj pompa submersibila
Inamicul pompei este nisipul din put, motiv pentru care ar trebui sa ne informam despre pompa aleasa spre montaj cat de bine tolereaza nisipul din apa. Mai trebuie sa stim ca o pompa buna nu costa deloc putin.
Este important sa stim ca este preferabil ca pompa sa fie montata fara vas de expansiune daca vrem sa udam gradina sau daca o montam la aspersoare.
E bine sa o conectam pe direct cu o priza programabila sau la intrerupator start stop sau la o unitate de comanda speciala pentru irigari gazon sau gradina.
In cazul in care vrem sa alimentam cu apa curenta deservirea unei case de locuit sau de vacanta atunci trebuie sa o conectam la un vas de expansiune cu presostat si manometru.
In camera tehnica sau in camin mai putem monta o statie de dedurizare si un vas de acumulare apa (vas tampon) dotat cu flotoare de nivel plus minus.
Inainte de montaj pompa submersibila se masoara adancimea putului din care se scad 2-3m. Este bine ca in fiecare vara sa mai masuram adancimea putului, dar si coloana de apa.
Doriti sa aflati si alte secrete si sfaturi despre montarea unei pompe submersibile? Contactati-ne.
Va putem ajuta cu:
- schema montaj pompa submersibila cu presostat electronic,
- montare pompa submersibila in fantana
- ancorare pompa submersibila
- montaj pompa submersibila la pret accesibil in Bucuresti si Ilfov
- cel mai bun pret montaj pompa submersibila
- montare pompe submersibile pentru ape curate
- consultanta (precum unde se monteaza supapa de sens la pompa submersibila).