Montaj centrale termice. Cu personal specializat si dedicat.

Un montaj centrale termice bine facut, de catre un personal specializat va atrage dupa sine si prelungirea functionarii centralei termice pentru o lunga perioada de timp, va va oferi siguranta pentru a putea sa va bucurati de casa dumneavoastra, fara a exista riscuri de accidente.

Procesul de montaj centrale termice este bine facut atunci cand sunt indeplinite toate operatiunile, pe care un instalator autorizat Bucuresti le cunoaste .

Centralele termice sunt de trei feluri: centrale termice care functioneaza pe baza de gaz, centrale termice care functioneaza cu lemne, si centrale termice pe baza de electicitate. Centralele termice care functioneaza cu lemne,  sunt folosite la case deoarece in apartamente nu este destul spatiu de aerisire, si prezinta un pericol pentru siguranta caminului.

Montaj centrale termice

Este obligatoriu ca la apartamente sa fie o centrala cu tiraj fortat si camera etansa de ardere. Pentru o centrala cu tiraj natural si camera deschisa, montajul implica mai multe conditii, fata de centrala cu tiraj fortat. Pentru centrala cu tiraj natural , aerul necesar arderii se ia din camera, fata de cea cu tiraj fortat unde se ia de afara, deci tirajul cosului trebuie asigurat la cea cu tiraj natural.

Montaj centrale termice diverse

O alta clasificare a centralelor termice este: centrale termice cu boiler,si  centrale fara boiler. La centrala termica cu boiler aveti avantajul ca apa calda vine imediat ce deschideti robinetul, pe cand la cea fara boiler poate dura un pic mai mult, deoarece are loc mai intai automatizarea centralei care incepe sa faca apa calda abia dupa ce se asigura ca totul functioneaza perfect.

Centralele termice sunt prevazute cu schimbator bitermic sau cu schimbator secundar. Cele cu schimbator bitermic sunt mai ieftine deoarece au mai putine component. Schimbatorul bitermic furnizeaza mai repede apa calda.Montaj Centrale Termice Bucuresti

Pasii care trebuie urmati in montarea unei centrale termice sunt:

*potrivit legislatiei romane, montarea centralei termice se face doar de firme autorizate, ISCIR, care vor face montarea instalatiei de incalzire, cu radiatoare, centrala si tevi,

*alimentarea cu combustibil gazos trebuie facuta de o firma specializata, autorizata de catre ANRGN, acestia fac un proces verbal pentru punerea in functiune a centralei, si totodata vor monta si un contor pentru gaze, acestea vor fi facute cu ajutorul unui reprezentabt de la DISTRIGAZ;

*aveti nevoie de o firma care sa va faca proiectul, pentru instalarea centralei termice:

*trebuie sa faceti o solicitarea pentru debransarea de la furnizorul local de energie termica

*la centrala termica trebuie montat un filtru regulator de gaz, filtru Y;

Dupa montarea centralei termice de catre un instalator Bucuresti , mai aveti nevoie de ajutorul lui pentru a face revizii periodice, pentru a schimba piesele uzate la timp, pentru a verifica daca centrala termica functioneaza in parametrii normali, si pentru a indeparta toate impuritatile de pe componentele centralei. Instalatorii au cu ei si piese de schimb, deci va merge foarte repede lucrarea, indiferent de gravitate, sau daca doriti doar sa faceti o verificare.

Pentru un montaj centrale termice alegeti o firme specializata, pentru ca functionarea centralei termice sa fie in parametri normali, sa nu se strice la scurt timp de la achizitionare, si pentru ca totul sa functioneze corect, pentru a nu va crea probleme, sau mai grav pentru a nu va crea accidente majore.