Montat termostat centrala

Daca ai un program zilnic relativ similar pe parcursul saptamanii si te intereseaza sa nu risipesti banii, o idee excelenta este sa folosesti un termostat pentru centrala, un device inteligent care se poate programa foarte usor. Cu toate ca nu este foarte complicata, iti recomandam sa lasi aceasta sarcina de montare termostat centrala in mainile specialistilor. Nu de putine ori clientii care au incercat sa rezolve acest lucru pe cont propriu, ne-au spus ca le pare rau pentru ca nu au apelat la noi de prima data. 

Ideea e ca exista riscul sa arzi placa electronica a centralei printr-un scurt circuit sau daca montezi gresit firele. Montarea termostatului de centrala este o operatiune care necesita cunostinte tehnice temeinice, exercitiu si indemanare.

De aceea, cel mai simplu este sa apelezi la profesionistii nostri de la InstalatorBucuresti si intr-un timp foarte scurt ne vom deplasa la adresa ta de acasa ori de la birou pentru a monta fara probleme termostatul la centrala termica. 

In continuare vom discuta despre etapele unui proces de montare termostat centrala, inclusiv ce tipuri de termostate sunt disponibile si ce avantaje ofera fiecare. 

Ce este un termostat pentru centrala?

Un termostat pentru centrala este un dispozitiv conectat la centrala ta, care masoara temperatura din incapere si regleaza automat temperatura in interiorul acesteia. Termostatul poate fi setat manual sau programat pentru a oferi caldura atunci cand aceasta este necesara sau poate fi configurat sa se oprească automat in momentul in care temperatura dorita este atinsa.

Instalarea unui termostat pentru centrala ta va oferi mai multa eficienta si control asupra temperaturii din interiorul incaperii, insa este foarte important ca montarea sa fie realizata de profesionisti. In caz contrar, risti sa te lovesti de tot felul de probleme si nu vei putea sa te bucuri de toate avantajele si functiile unui termostat smart. 

Ce este un termostat pentru centrala

Tipuri de termostate pentru centrale

Exista mai multe tipuri de termostate pentru centrale disponibile pe piata. 

Termostatele electromecanice 

Sunt de obicei cele mai ieftine, dar nu sunt foarte precise. Sunt cel mai usor de programat, dar au functii limitate (+/-).

Termostatele digitale

Sunt mai precise si mai scumpe. Sunt mai dificil de programat, mai ales daca au functii avansate. 

Termostatele inteligente

Ofera cea mai mare eficienta si flexibilitate si sunt cel mai usor de programat.

Instaleaza un termostat pentru centrala ta pentru a obtine un plus de eficienta si control asupra temperaturii din interiorul incaperii. Operatiunea de montare termostat centrala este destul de minutioasa si necesita foarte multa atentie.

Uita de stres si nevoia de a invata cum sa faci tu acest lucru din tutoriale sau sfaturi culese din diverse locuri si mergi la sigur colaborand cu un profesionist instalator. Echipa noastra de instalatori te poate ajuta sa montezi un termostat pentru centrală usor, corect si rapid, la pret accesibil. 

montare termostat centrala bucuresti

Termostatele de ambient

Solutiile pentru asigurarea unui confort termic util, eficient si economic in casele noastre sunt oferite prin noile metode tehnologice de catre termostatele ambient, cronotermostat sau altfel spus termostat de ambient.

Termostatele de ambient sunt prezente intr-o gama larga cu intrebuintari mai complexe sau mai simple. Asa exista, de exemplu:

 • termostatul de ambient clasic cu conectare la centrala prin fir direct sau conectare wireless prin care se poate seta temperatura cu minus sau plus direct din aparatul propriu-zis
 • termostatele de ambient care pot fi comandate de la distanta de pe telefonul mobil printr-o aplicatie dedicata.
 • termostatele ambient mai complexe cu setari multiple de temperaturi pe zile, ore si luni care pot controla temperaturi din mai multe incaperi, case sau chiar si apa menajera din boiler.

Iata primul avantaj al termostatelor de ambient controlate de la distanta prin aplicatie

Cand plecam in vacanta pentru cateva zile putem seta in casa o temperatura scazuta de 7 grade care asigura functia anti-inghet a instalatiei termice si hidraulice din locuinta. Cand ne stabilim momentul de revenire acasa, putem intra pe aplicatia mobila si putem modifica temperatura la un confort termic dorit.

Prin aceste simple ajutoare tehnologice beneficiem de un consum redus de combustibil pe toata perioada absentei noastre din locuinta. Acelasi lucru putem sa-l facem si cand plecam dimineata la serviciu si pana cand revenim acasa. Aceste termostate de ambient sunt pretabile pentru toate tipurile de centrale termice fie ele pe gaze, lemne, peleti sau curent electric cat si pentru pompele de caldura.

Centrala montaj termostat – avantaje 

 • In primul rand, vei avea control complet asupra temperaturii din interiorul incaperii, permitandu-ti sa reglezi caldura asa cum doresti. 
 • In plus, vei economisi bani prin reducerea costurilor de energie si a consumului de combustibil. 
 • In cele din urma, vei putea programa termostatul pentru a se opri automat atunci cand temperatura dorita este atinsa, astfel incat sa nu trebuiasca sa iti faci griji ca ai uitat sa opresti sistemul.

Montarea unui termostat la centrala ta iti va oferi control asupra temperaturii din interiorul incaperii, economii de energie si programare automata pentru oprirea centralei. Ghidul nostru detaliat te va ajuta sa faci montarea pas cu pas!

Montare termostat centrala

Cum alegi un termostat pentru centrala?

Alegerea unui termostat pentru centrala va depinde de nevoile tale. Daca esti in cautarea unei optiuni simple si ieftine, un termostat electromecanic ar putea fi potrivit pentru tine. Daca esti in cautarea unei optiuni mai precise, dar mai scumpe, un termostat digital sau inteligent ar putea fi cea mai buna alegere.

Investeste intr-un termostat pentru centrala care sa se potriveasca nevoilor tale si bucura-te de controlul asupra temperaturii din interiorul incaperii si de economiile de energie oferite de acest dispozitiv. Pentru montare termostat centrala termica alege sa lucrezi de la inceput cu o firma profesionista de instalatori si vei evita cu siguranta o serie de probleme.

Ghid complet montaj termostat ambient

Inainte de a incepe, asigura-te ca ai tot ceea ce ai nevoie pentru instalarea termostatului. Acestea includ:

– Termostat

– Chei de prindere

– Suruburi

– Software si/sau alte materiale de instalare

Urmeaza acesti pasi pentru a instala termostatul:

 1. Deschide carcasa termostatului si conecteaza-l la priza.
 2. Ataseaza termostatul la perete folosind cheile de prindere si suruburile.
 3. Conecteaza firele si cablurile termostatului la unitatea centrala.
 4. Seteaza termostatul conform instructiunilor din manualul termostatului.
 5. Instaleaza software-ul termostatului, daca este necesar.

Iti reamintim ca daca intreg acest proces iti da batai de cap, poti oricand sa pui mana pe telefon si sa ne contactezi pe noi pentru montare termostat centrala. Ne vom deplasa la adresa indicata de tine si in cel mai scurt timp te vom ajuta sa instalezi si sa programezi termostatul asa cum iti doresti. 

Dupa ce ai terminat instalarea, testeaza termostatul pentru a te asigura ca functioneaza corect. Seteaza temperatura dorita si verifica daca este setata corect.

Programarea termostatului

montat termostat centrala

Seteaza termostatul pentru a economisi energie si bani. Programarea termostatului te va ajuta sa reglezi caldura asa cum doresti. Acest lucru va ajuta la reducerea costurilor de energie si a consumului de combustibil. 

De asemenea, vei putea programa termostatul pentru a se opri automat atunci cand temperatura dorita este atinsa, astfel incat sa nu trebuiasca sa iti faci griji ca vei uita sa opresti sistemul.

Termostat inteligent

Termostatul inteligent te va ajuta sa monitorizezi si sa controlezi temperatura din interiorul incaperii de la distanta. Acest dispozitiv te va ajuta sa economisesti energie si bani prin programare, control si monitorizare. Termostatele inteligente sunt disponibile in diferite forme si modele, astfel incat sa se potriveasca stilului tau si nevoilor tale.

Intrebari frecvente

Pentru a vă asigura că termostatul dvs. centrală este compatibil cu centrala dvs., este important să citiți cu atenție ghidul de instalare complet al termostatului. Acest ghid vă va oferi toți pașii necesari pentru a determina dacă termostatul este compatibil cu centrala dvs. de încălzire. De asemenea, ar trebui să verificați dacă termostatul este wireless sau cu WiFi, astfel încât să se potrivească cu camera de ambianță și boilerul dvs.

Montarea unei centrale termice poate veni cu unele riscuri. Un lucru incorect poate duce la o funcționare necorespunzătoare a sistemului și la o funcționare ineficientă a consumului de energie. De asemenea, poate cauza încălzirea excesivă a încăperii și poate deteriora instalarea centralei, ceea ce poate duce la costuri ridicate de reparație. De aceea, este important să instalați și să întrețineți corect termostatul centrală și să citiți cu atenție manualul de utilizare și orice ghid de instalare complet disponibil înainte de a monta un termostat wireless, cu fir, ambient etc.

De asemenea, cel mai sigur pas este sa lucrati cu un instalator profesionist si cu experienta in montare termostat centrala. 

Pentru a beneficia de funcționarea optimă a termostatului, trebuie să urmezi câțiva pași simpli. În primul rând, asigură-te că termostatul este conectat la centrala ta. Apoi, setează temperatura dorită a ambientului și configurarea wireless / wifi preferată. Dacă ai o cameră de boiler, poți folosi opțiunea de reglare a temperaturii acesteia. În cele din urmă, verifică dacă toate setările au fost corect aplicate și începe să te bucuri de termostatul tău. Pentru informații suplimentare, poți consulta ghidul complet pentru instalare și setare al termostatului.

Recomandările referitoare la înlocuirea termostatului pentru centrală includ: verificarea sistemului de încălzire, verificarea că acesta funcționează corect, identificarea termostatului corect pentru sistemul dvs. și instalarea acestuia în mod corect. Un ghid complet cu pași pentru instalarea unui termostat wireless sau WiFi poate fi găsit si online. Acesta poate include, de asemenea, instalarea unui senzor de temperatură ambientală și/sau a unei camere de control a boilerului.

Pentru a vă asigura că termostatul centrală funcționează corect, puteți urma câțiva pași simpli. Primul pas ar fi să verificați dacă instalația electrică se conectează corect la termostat. Apoi, asigurați-vă că termostatul funcționează în modul corespunzător pentru a le permite boilerului și centralelor să funcționeze. Puteți, de asemenea, să verificați dacă există o temperatură constantă în interiorul camerei prin verificarea camerei. Dacă există o variație în temperatură, termostatul ar putea fi responsabil de acest lucru. În cele din urmă, puteți verifica dacă termostatul este conectat la rețeaua Wi-Fi, ceea ce permite controlul ambiental wireless și monitorizarea temperaturii.

Procesul de programare a termostatului este relativ simplu şi constă în următorii paşi: conectarea termostatului la centrală, 

 • configurarea setărilor de bază, 
 • conectarea termostatului la reţea WiFi (în cazul termostatelor wireless sau cu conectivitate WiFi) 
 • configurarea programărilor. 

Pentru a vă ajuta cu această sarcină, producătorii oferă utilizatorilor un ghid de instalare şi configurare complet, care explică fiecare pas în detaliu. În plus, termostatele inteligente, cum ar fi termostatele cu o cameră ambientală sau termostatele conectate la boiler, necesită configurări speciale pentru a se potrivi cu sistemul. 

Cu toate ca puteti incerca sa faceti aceasta operatiune pe cont propriu, nu va recomandam acest lucru mai ales daca nu aveti abilitati si indemanare tehnica. In schimb, puteti salva timp, stres, nervi si bani, colaborand cu echipa noastra de instalatori pentru montare termostat centrala. 

montaj centrala termica in bucuresti

Daca esti in cautarea unei optiuni mai precise si mai scumpe pentru controlul temperaturii, un termostat inteligent sau digital ar putea fi cea mai buna alegere. Investeste intr-un termostat pentru centrala care sa se potriveasca nevoilor tale si bucura-te de controlul asupra temperaturii din interiorul incaperii si economiile de energie oferite de acest dispozitiv.

Retine ca nu este suficient sa cumperi cel mai bun termostat, cu functii avansate de control si precizie, ci este critic ca acesta sa fie corect montat. Pentru montare termostat centrala, poti conta pe experienta si disponibilitatea noastra.